דפים

יום שלישי, 10 במאי 2016

עוגת שוקולד בחושה

עוגת שוקולד בחושה

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לעוגת שוקולד-

4 ביצים
2.75 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח דק
כוס ושליש שמן
3.25 כוסות קמח
כוס קקאו כהה
1/2 כוס שוקולית
שקית אבקת אפייה
כפית סודה לשתיה
2.75 כוסות מים רותחים
לסירופ סוכר-
0.75 כוס מים רותחים
0.5 כוסות סוכר

לקרם-

2 מיכלי חמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
צבעי מאכל

הוראות הכנה



עוגת שוקולד-

משמנים תבנית ומניחים בתחתיתה נייר אפייה.
מקציפים ביצים כם סוכר, מלח ותמצית וניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרזיף דק. בקערה נפרדת מנפים את האבקות ומקפלים אל תערובת הביצים עד לאיחוד. מוסיפים את המים הרותחים בהדרגה. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא יבש. מצננים לחלוטין, מיישרים את הגבעה שנוצרה וחוצים את העוגה לרוחבה.

נכין את הסירופ-

בפינג'ן נחמם מים וסוכר עד לרתיחה. נסנן מעט.

נכין את הקרם-

במיקסר נקציף את השמנת עם פודינג הוניל עד לקבלת קרם יציב.

להרכבת העוגה-

את החצי התחתון של העוגה נניח ונרטיב במחצית מהסירופ. נמרח מעט רקם ונניח את השכבה העליונה. גם אותה נרטיב בסירופ.
נצפה את העוגה בקרם ונזלף מעל. הסבר לאופן הזילוף נמצא בפוסט המצורף. מצורפות תמונות המראות כיצד לזלף את הדוגמא שעשיתי מסביב לעוגה.


יום עצמאות שמח!

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

">